• Woonvoorzieningen
• Activiteitencentra
• Home
Pepinusbrug 4, 6102 RJ Echt
Mercator 2, 6135 KW Sittard
T 0475 479 666
F 0475 485 616
I www.pergamijn.org
E info@pergamijn.org
Dasweg 2-4
Adresgegevens
6102 SG Echt
Contactpersoon: Team Zorgadvies
T | Pergamijn algemeen: 0475 47 96 66 l Zorgadvies: 0475 77 75 40
E zorgadvies@pergamijn.org
Woningkenmerken
Indeling
op iedere kamer:
Ja
Situering in wijk of stad:
Het is zo’n 10 minuten fietsen naar het centrum van Echt waar de bewoners naartoe gaan voor boodschappen of een uitstapje.
Bereikbaarheid
Binnen een straal van 1000 meter
Openbaar vervoer:
Binnen een straal van 500 meter
Scholen:
Binnen een straal van 1000 meter
Kerk:
Binnen een straal van 500 meter
Medische voorzieningen:
Binnen een straal van 500 meter
Lift:
Nee
Overige faciliteiten:
Op de locatie aan de Pepinusbrug is een zwembad, sporthal, snoezelruimte, activiteitenruimte en boerderij. Ook zijn er veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Opmerkingen bereikbaarheid:
Bereikbaar met openbaar vervoer.
Cliënten
ZZP 7
Cliëntengroep omschrijving:
De bewoners van de Dasweg 2-4 hebben gedragsproblemen, soms in combinatie met autisme en/of automutilatie (zichzelf pijn doen). De begeleiders helpen door het bieden van structuur en duidelijkheid. Dat geldt voor het dagprogramma, maar ook voor de manier waarop de begeleiders de bewoners benaderen. Begeleiders proberen zoveel mogelijk op dezelfde manier te werken. Bovendien heeft iedere bewoner een begeleider die het vaste aanspreekpunt is voor hem/haar en de familie. Begeleiders leren de bewoners écht kennen. Daarbij maken ze niet alleen gebruik van hun eigen ervaring, maar ook van de verhalen en kennis van de familie.
Bewoners worden gestimuleerd om dat wat ze zelf kunnen ook zelf te doen. Daarbij is ruimte voor ontwikkeling. Nieuwe vaardigheden, bijvoorbeeld huishoudelijke taken, leren ze in kleine stapjes. Waar mogelijk kiezen de bewoners zelf wat ze willen eten, welke kleding ze willen dragen of wat ze willen doen. Dat gebeurt zonder hen te overvragen. Begeleiders communiceren hierbij op een manier die past bij de bewoner. Eventueel gebeurt dat met een ondersteunend communicatiesysteem, zoals pictogrammen of voorwerpen.
Over de ondersteuning die nodig is, vindt regelmatig overleg plaats tussen de familieleden, teamleider, senior cliëntbegeleider en gedragskundigen. Samen maken ze afspraken over de zorg, de ondersteuning, de hulpmiddelen (bijvoorbeeld de mogelijkheid tot beluistering op de slaapkamer) en het persoonlijke dagprogramma. Voor die zorg en ondersteuning zijn naast het team op de woning bij Pergamijn ook artsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en bewegingsagogen beschikbaar.
-
De begeleiders zijn geschoold in het begeleiden van mensen met gedragsproblemen, autisme en automutilatie. Ze blijven rustig en de aandacht is erop gericht om negatief gedrag te voorkomen (de-escalerend werken). Bewoners met eet- en slikproblemen krijgen bij het eten en drinken extra begeleiding.