• Woonvoorzieningen
• Activiteitencentra
• Home
Pepinusbrug 4, 6102 RJ Echt
Mercator 2, 6135 KW Sittard
T 0475 479 666
F 0475 485 616
I www.pergamijn.org
E info@pergamijn.org
Eekhoornweg 1-3
Adresgegevens
6102 SB Echt
Contactpersoon: Team Zorgadvies
T Pergamijn algemeen: 0475 47 96 66 l Zorgadvies: 0475 77 75 40
E zorgadvies@pergamijn.org
Woningkenmerken
Indeling
op iedere kamer:
Ja
Situering in wijk of stad:
Het is zo’n 10 minuten fietsen naar het centrum van Echt waar de bewoners naartoe gaan voor boodschappen of een uitstapje.
Bereikbaarheid
Binnen een straal van 1000 meter
Openbaar vervoer:
Binnen een straal van 500 meter
Scholen:
Binnen een straal van 1000 meter
Kerk:
Binnen een straal van 500 meter
Medische voorzieningen:
Binnen een straal van 500 meter
Lift:
Nee
Overige faciliteiten:
Op Pepinusbrug is een zwembad, sporthal, snoezelruimte, activiteitenruimte en boerderij. Ook zijn er veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Opmerkingen bereikbaarheid:
Bereikbaar met openbaar vervoer.
Cliënten
ZZP 6
ZZP 7
Cliëntengroep omschrijving:
De bewoners van de Eekhoornweg hebben een licht tot matig verstandelijke beperking, veelal in combinatie met autisme, Prader-Willi syndroom en/of hechtingsproblemen. De bewoners krijgen hulp van begeleiders bij het aanbrengen van structuur. Dat is terug te zien in de nabijheid van de begeleiders (ook ’s nachts) en het persoonlijke dagprogramma.
Het uitgangspunt in de woningen aan de Eekhoornweg is om dat wat bewoners dat wat ze zelf kunnen doen, ook zelf doen. Hierbij kunnen ze hulp vragen van de begeleiders. Zij spelen in op wat de bewoners nodig hebben en ondersteunen hen, zodat ze zelf tot een oplossing kunnen komen. Daarnaast stimuleren de begeleiders de zelfstandigheid en participatie. Bewoners praten bijvoorbeeld tijdens het bewonersoverleg mee over het reilen en zeilen in de woning: wat vinden ze (niet) lekker om te eten, welke activiteiten willen ze organiseren en wat gaat er goed of kan beter.
De bewoners hebben een persoonlijk dagprogramma, waarbij ze zoveel mogelijk aansluiten bij de reguliere dagbesteding; op de locatie Pepinusbrug of daarbuiten. In de woning kiezen bewoners zelf of ze aan willen sluiten bij de groepsactiviteiten of dat ze zich even terugtrekken op hun kamer.
Ongeveer vier keer per jaar is er een overleg met familieleden over de dagelijkse gang van zaken op de woningen. Daarnaast vindt er regelmatig persoonlijk overleg plaats tussen de bewoner, familieleden, teamleider, senior cliëntbegeleider en gedragskundigen over de zorg en begeleiding. Samen maken ze afspraken over de zorg, de ondersteuning, de hulpmiddelen en het persoonlijke dagprogramma. Voor die zorg en ondersteuning zijn naast het team op de woning bij Pergamijn ook artsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en bewegingsagogen beschikbaar.
-
De begeleiders zijn geschoold in het begeleiden van cliënten met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Hierbij komen ook aangrenzende zaken zoals autisme, hechtingsstoornissen en eetstoornissen ruim aan bod. Om de cliënten zo goed als mogelijk door hun dag te begeleiden, proberen de begeleiders onrust vroeg te signaleren en vervolgens de-escalerend te werken.